Geslaagde combinatie van een strak kantoor & een rustieke villa

Sinds kort heeft de E17 er een nieuwe eyecatcher bij. Ter hoogte van de op- en afrit in Waasmunster torent hoog boven de autosnelweg het nagelnieuwe onderkomen van immo Huysewinkel uit. Het is een geslaagde combinatie van een modern, trendy kantoor met de huiselijkheid van een authentieke villa. Een mooi visitekaartje dus dat tegelijkertijd de filosofie van dit kantoor belichaamt. Bouwpartners Poppe werkte mee aan dit prachtproject…


Eigenaar Annicq Muysewinkel startte 6 jaar geleden met een eigen immokantoor, maar toen ook beide zonen zich aansloten bij Huyzewinkel werd het tijd voor een nieuwe kantoorruimte.Clean desk policy en funcionaliteit stonden hier hoog op de wensenlijst, bovendien moest het gebouw een eyecatcher worden: goed zichtbaar vanop de nabijgelegen E17. De bestaande landelijke villa werd mee geïntegreerd in het concept door het niveau van de woning als vloerpas te nemen. Zo lijkt het ’s avonds enerzijds alsof het kantoor zweeft en anderzijds zorgt het voor een betere zichtbaarheid. De grote glaspartijen en de doorgetrokken gepolierde betonnen vloer zorgen voor transparantie en openheid.


Voor de ruwbouwwerken namen ze alvast een goede kennis, Ivan Poppe, in vertrouwen met wie ze nauw hebben samengewerkt…
“We kennen elkaar inderdaad al lang, zelfs van in de kindertijd. Tijdens alle projecten die we samen hebben gedaan, ik als projectontwikkelaar en zij als immo, is het steeds een aangename wisselwerking. In de loop der jaren zijn we zo kennissen geworden. Ik ben nauw betrokken geweest bij het hele project, te beginnen met de aankoop. Ik heb haar ook aan de architect voorgesteld en samen deel uitgemaakt van brainstormsessies. Dat heeft geleid tot wat het nu geworden is. Visibiliteit is in Annicqs sector heel belangrijk dus uiteraard heeft dat meegespeeld in het ontwerp. Want naast een rustieke villa nog iets rustieks zetten, zou een overkill geweest zijn”, zegt Ivan Poppe.


Bouwpartners Poppe nam alle ruwbouwwerken voor zijn rekening. Voor de villa betekent dit kortom dat alles gestript is tot op de naakte muren en alle technieken vernieuwd werden. De energienormen van vandaag en morgen indachtig, is er ook geen enkel risico genomen. Het maakt dat dit project, niet enkel visueel maar ook volgens de normen, de komende vijftig jaar gemakkelijk overeind kan blijven. Het is een perfect voorbeeld van de projecten waar Bouwpartners Poppe voor staan, van hier tot in Saint-Tropez.


“Wij blikken met veel tevredenheid terug op dit project. Niet alleen vanwege de goede samenwerking met alle aannemers, maar zeker ook met de opdrachtgever. Ze weten heel goed wat ze willen en dat is voor een architect dankbaar”, aldus Jurgen Van Durme (Divaa architectenbureau).